28 april, dressyr

Jag red Baloo igår. Han kändes riktigt fin.
 
 
Jag har börjat att skippa  att trava innan jag galopperar. Jag tycker att galoppen är lättare att rida och han får chans att galoppera igång. Då kan man jobba med trave efter galoppen och han brukar vara finare efter galoppen.

Dressyr på apan

Igår red jag Monkey igen. Det är en riktigt rolig häst. Visst han är svår men samtidigt otroligt snäll och posetiv. Vi red ute och det passade honom nog bättre (större ytor) samt att jag vågade driva fram honom lite mer. Vilket jag fick beröm för.
 
Nu kommer en jätte vacker paintteckning (ja jag är ironisk!)
 
 
Som sagt vi red ute på stora uteridbanan.
 

På de röda linjerna så rider vi skänkelvikning. Sen en stor volt och sen skänkelvikning ut. På långsidan där det inte händer något red vi skänelvikning med framdelen innanför spåret (det var jobbigt hälsar monkey). På volten var det meningen att vi skulle rida tagenbakdel. Men det kan hända att jag glömde av det.
 
Det har övningen red vi både i galopp och trav. Jag blev riktigt imponerad över att galoppen kändes så bra. Men det kan hända att det berodde på att vi började i det lätta varvet. Det andra varvet var svårare men det kändes ändå okej.
 
Fina hästen.